PETRUS ALAMIRE | TENTOONSTELLING
tentoonstelling
Petrus Alamire - Meerstemmigheid in Beeld
Antwerpen, Kathedraal, 19 augustus - 22 november 2015Via zeven bijzondere muziekhandschriften uit het atelier van Petrus Alamire, die in ons land bewaard worden, duik je in het Vlaanderen en Europa van rond 1500 en maak je kennis met de machthebbers, componisten, musici, kunst en wereldbeeld. Deze koor- en liedboeken waaruit de zangers rechtstreeks zongen, worden visueel en auditief tot leven gebracht. Niet alleen zie je met welk métier ze gemaakt werden, via digitale beelden van de mooiste pagina’s en de mooiste details, kan je toegang krijgen tot het hele handschrift. In samenwerking met de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van Antwerpen zal het verhaal van het handschrift verder geïllustreerd worden aan de hand van kunstwerken (en voorwerpen) uit die tijd . Met koptelefoon zal je binnentreden in een universum van 500 jaar geleden en daar hoort uiteraard ook de muziek of polyfonie zelf bij. Na de zeven verhalen, kan je je volledig onderdompelen in de klankwereld van de vroeg 16de eeuwse meerstemmigheid. Al wandelend door de media-installatie 'Speculum Musurgica' van kunstenaar Rudi Knoops, ervaar je het polyfone weefsel van de muziek, als geheel of als een veelheid van individuele muzikale lijnen, en zie je de musici aan het werk.


Openingsuren Kathedraal Antwerpen


kathedraal_antwerpen_groenplaats.preview

Normale openingstijden:
Ma-Vrij: 10u-17u
Za: 10u-15u
Zo: 13u-16u

Speciale openingstijden:
Za 12 sep: 13u30-15u
Ma 21 sep: 13u30-17u
Ma 2 nov: 10u-16u
Do 5 nov: 12u-17u
Wo 11 nov: 12u-17u
Zo 15 nov: 14u-16u

Check ook online: openingsuren van de kathedraal

De tentoonstelling wordt met enkele dagen verlengd!


expo-nieuwsbrief

Heeft u de kans nog niet gehad om de tentoonstelling Petrus Alamire, Meerstemmigheid in beeld te bezoeken? Of wil u graag voor een tweede keer een duik nemen in de wereld van de Franco-Vlaamse polyfonie? Goed nieuws! De tentoonstelling wordt met enkele dagen verlengd. De prachtige manuscripten van Petrus Alamire, de kunstwerken uit het KMSKA en de media-installatie ‘Speculum Musurgica’ van Rudi Knoops zullen uitzonderlijk nog tot en met woensdag 25 november te zien zijn in de weelderig versierde kooromgang van de O.L.V.-Kathedraal.

Tickets bestellen kan nog steeds via de website of aan de ticketbalie van AMUZ. Check ook online: openingsuren van de kathedraal

Groepsbezoeken en rondleidingen

Op weekdagen vanaf 7 september tot 22 november. Klik hier voor meer informatie.

— — TICKETS — —

Klik hier om uw toegangsticket voor de tentoonstelling te bestellen.
Tickets voor Laus Polyphoniae kan u bestellen via www.amuz.be